martes, 22 de enero de 2008

REDACCIONS SEGON TRIMESTRE VALENCIÀ

Assemblea nº 9.- ESCRITS DE PROTESTA: Fes un article per a la revista escolar on protestes per alguna qüestió que consideres injusta. Has d'expressar clarament quin és el motiu de la teua queixa, on ocorre, a qui, com, per què i quan.
Data d'entrega: 18 de gener

Assemblea nº 10.- DONAR INSTRUCCIONS per escrit: "Una recepta de cuina" Utilitza:
- Paraules clares i frases curtes
- Paràgrafs ordenats amb una marca d'ordre (numeració, lletres, connectors,..
- Verbs en imperatiu
Pots fer dibuixos per comprendre'l millor. Mira la pàgina 100.
Data d'entrega: 1 de febrer

Asamblea nº 11.- POEMA. Escriu un poema. Recorda que pots utilitzar: rima, nombre de síl.labes, metàfores, comparacions, peronificacions, alteració de l'ordre lògic de l'oració, repeticions, parl.lelismes, hipèrbole, adjectius,… Recorda que els poemes expressen sentiments,
Data d'entrega: 15 de febrer


Assemblea nº 12.- NOTÍCIA. Inventa't una notícia ocorreguda al teu col.legi. Has d'escriure: on, quan, a qui, què, com ocorre la notícia. Ha d'haver-hi un titular, entrada i cos. El titular és una frase que resumix la notícia i pot ser impactant. L'entrada és un paràgraf que dóna alguna informació de la notícia. Al cos es conta detalladament el que ha ocorregut.
Data d'entrega: 29 de febrer

Asamblea nº 13.- DIARI. Escriu una fulla del teu diari personal. Expressa sentiments, pensaments, ¡parla-li amb confiança! (pots contar coses que no siguen veritat, o que el diari és d'un/a amic/ga que te l' ha regalat, o que t'has trobat una fulla solta al carrer i la lliges...)
En classe et donaré més informació per a fer-la. Veure com es fa a la pàgina 138.
Data d'entrega: 13 de març

Assemblea nº 14.- CONTA UNA HISTÒRIA. Has de fer un plantejament interessant amb aquestes dades: “Carlin marxa d’acampada amb l’Albert, Pep, Lluis, Rosa, Noelia i tu. A la primera nit teniu sorpreses que us impactaran terriblement”.
Recorda que ha d’haver nus i desenllaç.
Data d'entrega: 11 d'abril